skip to Main Content
Duurzaam geproduceerd Ambachtelijk gemaakt 10 jaar garantie

Onderhoudsmiddelen

Plank onderhoud

Een Baas Board kan een leven lang mee, maar moet daarvoor wel onderhouden worden. Dat is niet ingewikkeld, regelmatig met olie insmeren is voldoende om de plank in topconditie te houden.

Schoonhouden

Een Baas Board is eenvoudig schoon te houden. Na gebruik eventueel vocht opdeppen met keuken rol of droge doek, resten afvegen met een pluisvrije doek is bij een goed onderhouden plank meestal al voldoende.

Reinigen

Als een plank grondiger gereinigd moet kan het board met water, maar zónder zeep, afgespoeld worden. Daarna moet de plank rechtop drogen en eenmaal droog weer ingesmeerd te worden met een minerale olie of was.

Als de plank echt vuil is, wrijf je de plank in met zout en een halve citroen, afspoelen na gebruik en na droging weer insmeren met Baas Boards onderhoudsolie of Wax

Middelen

De door Baas Boards ontwikkelde voedsel veilige minerale olie of onderhoud wax is de meest ideale manier om de plank te onderhouden. Druivenpit olie is ook geschikt, maar dan wel de neutrale variant, niet de gekruide.

Resultaat

Op deze manier onderhouden blijft een Baas Board in perfecte conditie. De plank droogt niet uit, behoudt zijn vorm, blijft deze vrij van ongewenste geuren en smaken en kan dus jaren met veel plezier gebruikt worden.

Waar kan ik deze producten kopen?

Baas Boards zijn alleen te koop bij geselecteerde dealers. Zij verkopen de snijplanken in hun winkel of online. Check hier waar de dichtstbijzijnde dealer voor jou zit.

Zoek een dealer bij jou in de buurt

Dealer worden?

Heb jij een BBQ-, kook- of andere (web)winkel waar je onze producten zou willen verkopen? Ik kom graag langs om ze te laten zien zodat ook jij je kunt overtuigen van de kwaliteit.

Neem contact op