skip to Main Content
Duurzaam geproduceerd Ambachtelijk gemaakt 10 jaar garantie

Onderhoudsmiddelen

Plank onderhoud

Een Baas Board kan een leven lang mee, maar moet daarvoor wel onderhouden worden. Dat is niet ingewikkeld, regelmatig met olie insmeren is voldoende om de plank in topconditie te houden.

Schoonhouden

Een Baas Board is eenvoudig schoon te houden. Na gebruik eventueel vocht opdeppen met keuken rol of droge doek, resten afvegen met een pluisvrije doek is bij een goed onderhouden plank meestal al voldoende.

Reinigen

Als een plank grondiger gereinigd moet kan het board met water, maar zónder zeep, afgespoeld worden. Daarna moet de plank rechtop drogen en eenmaal droog weer ingesmeerd te worden met een minerale olie of was.

Als de plank echt vuil is, wrijf je de plank in met zout en een halve citroen, afspoelen na gebruik en na droging weer insmeren met Baas Boards onderhoudsolie of Wax

Middelen

Dit is waarschijnlijk de meest veelzijdige cutting board wax van allemaal. Minerale olie hardt (droogt) niet uit en is dus perfect voor allerlei toepassingen. Ik gebruik het ook om mijn gereedschap te coaten, zoals handzagen en tafelzagen, en ook de onderkant van schaven. bij het aanbrengen hardt het, in tegenstelling tot wax met Tung- of lijnzaad olie niet uit, waardoor het niet gaat ‘plakken’

Ik gebruik hier vooor de beste minerale olie dit te krijgen is en de bijenwas komt rechtstreeks bij de imker vandaan.Uiteraard is de wax 100% voedselveilig.

Ik gebruik dit niet alleen op snijplanken, maar ook op broodplanken, gereedschap, alles wat schuift en soms zelfs als laatste afwerking. Op bijenwas en olie gebaseerde poetsmiddelen zijn echt zo veelzijdig dat je het echt op alles kunt gebruiken. Het beschadigt geen hout, sterker nog, het voorkomt roest en het binnendringen van water op zowat alles.

Hoe toepassen?

Om deze wax/oliepolish aan te brengen, gebruik je gewoon een schone doek, of zelfs een papieren handdoek als je niets anders kunt vinden. Breng een dunne laag aan, wacht een paar minuten en wrijf het werk op met een schone doek of keukenpapier. Papieren handdoeken hebben de neiging om stukjes op het werkstuk achter te laten, dus houd daar rekening mee. Ik gebruik graag een pluisvrije doek als dat mogelijk is.

Resultaat

Op deze manier onderhouden blijft een Baas Board in perfecte conditie. De plank droogt niet uit, behoudt zijn vorm, blijft deze vrij van ongewenste geuren en smaken en kan dus jaren met veel plezier gebruikt worden.

Waar kan ik deze producten kopen?

Baas Boards zijn alleen te koop bij geselecteerde dealers. Zij verkopen de snijplanken in hun winkel of online. Check hier waar de dichtstbijzijnde dealer voor jou zit.

Zoek een dealer bij jou in de buurt

Dealer worden?

Heb jij een BBQ-, kook- of andere (web)winkel waar je onze producten zou willen verkopen? Ik kom graag langs om ze te laten zien zodat ook jij je kunt overtuigen van de kwaliteit.

Neem contact op